Estem molt contents i agraïts de comunicar-vos que el professor Luigi Cancrini torna a Les Vies el dissabte 14 de desembre, de 9h a 14h.
El format serà el mateix que la darrera vegada: un espai formatiu a través de la supervisió de la pràctica.L’atenció als infants i joves que han patit situacions d’abandonament, maltracte o abús requereix d’uns plantejaments socioterapèutics que permetin processos de resiliència. En primer lloc, aquests plantejaments passen per entendre la vivència de l’infant en el seu entorn i en els diversos serveis que l’han atès, ja que les relacions més significatives en la primera infància són determinants en la construcció de la personalitat.
Cal a més tenir molt en compte la situació legal i administrativa que té cada infant per acurar quina intervenció podem fer des del nostre lloc de treball i què podem generar en la xarxa. Finalment, alguns principis d’intervenció, com la proximitat, la regulació, els limits, etc. seran fonamentals a l’hora de tenir cura d’aquests infants. I és que estem convençuts que la cura de l’infant és fonamental per a la salut al llarg de la seva vida.
Alguns professionals que tenen cura d’aquests infants acaben tenint malestar, confusió i insatisfacció perquè l’esforç que hi dediquen no s’apropa a les expectatives que s’havien imaginat.
En aquest sentit, plantegem una sessió per analitzar la intervenció d’uns casos de la mà del professor Luigi Cancrini, psiquiatre italià reconegut internacionalment, partint de la hipòtesi que la reflexió sobre aquests casos també pot aportar llum a la intervenció d’altres casos.
Luigi Cancrini va ser professor de psiquiatria i psicoteràpia a la Universitat de la Sapienza (Roma) i fa dundar en els anys 70 una de les escoles de psicoteràpia més importants d’Itàlia, el Centre d’Estudis de Teràpia Familiar i Relacional, que actualment presideix. Ja fa més de 20 anys que viu dedicat als infants maltractats i abandonats, convençut que revertir la seva sensació d’abandonament és construir una societat millor. Es tracta que ningu plori sol. Des de fa uns quants anys col·labora amb la Fundació Domus de Luna a Cagliari supervisant els professionals que atenen als infants, adolescents i mares joves dels centres residencials que gestiona.
Així, doncs, aquesta trobada és una oportunitat per compartir amb nosaltres la seva mirada dels trastorns de la personalitat, els abusos a la infancia i les formes de prevenció i l’abordatge socio-terapèutic per poder acompanyar-los.Comptar amb una persona que porta gran part de la seva vida dedicat a investigar, comprendre i abordar el patiment de nens i nenes que han viscut els efectes de diferents tipus de violència i convençut que revertir la seva sensació d’abandonament és construir una societat millor, és un gran regal de saviesa i generositat.
Contacta amb nosaltres per a més informació Ens agradaria compartir amb tu La Contra de La Vanguardia sobre Luigi CancriniRosa i Bru