LA POSICIÓ TRANSCULTURAL DEL PROFESSIONAL. TREBALLAR AMB LES FAMÍLIES MIGRADES I ELS SEUS FILLS
“El perill de reduir lo desconegut a lo conegut, també corre el perill de reduir la dignitat de les persones”.
Fa un parell d’anys vaig participar en una jornada que organitzava La Societat Catalana de Teràpia Familiar amb el títol «Traumes i multiculturalitat. Treballar amb les famílies immigrants i els seus fills» de la mà de Marie Rose Moro. Com a educadora social i terapeuta familiar, i també per la meva experiència de vida, el tema de la jornada em va semblar molt estimulant, va resultar una gran descoberta.
Aquest seminari és una oportunitat per apropar-nos al model transcultural i la importància de la interdisciplinarietat, de comprendre les competències culturals des d’altres perspectives que ella promou i aplica en el seu treball quotidià. Pot ser útil per revisar des d’on treballem, com reaccionem a les diferències, com vivim l’alteritat i la diversitat, etc. En definitiva ens permetrà revisar la posició del professional.
Pensem que pot interessar a professionals que treballem en contextos socials, educatius o sanitaris amb famílies que han viscut o viuen processos migratoris.
Hem mantingut el contacte, i el nostre interès en el seu treball, així que ens fa molta il·lusió que vingui a Girona i poder oferir aquest seminari extraordinari al desembre.
METODOLOGIA: Taller teòric i pràctic
IMPARTEIX: Marie Rose Moro és metgessa, psicoanalista i psiquiatra, especialista en infants i adolescents. És una avantatjada líder de la psiquiatria transcultural a Europa i una figura internacional en aquest camp. Professora en la Facultat de medicina de la Universitat de la Sorbona en Paris (França) i cap de servei d’un gran departament per als nens, adolescents i famílies a Paris (La casa dels adolescents, Maison de Solenn, www.maisondesolenn.fr). És, també, investigadora en el camp dels adolescents, dels bebès, així com de les famílies i de la clínica transcultural. Ha desenvolupat un gran programa de clínica i de recerca a França des de fa més de 30 anys sobre els nens immigrants, adoptats, i aquells que arriben sols a Europa, els sense papers i tots els que a causa d’aquests processos migratoris, han de canviar d’idioma i de cultura. És la presidenta de l’Association International d’Ethnopsicoanalysis (AIEP) (www.cliniquetransculturelle.org; www.transculturel.eu) i a creat una revista transcultural, L’autre que també es troba en la web, www.revuelautre.com. És també escriptora i ha escrits molts articles i llibres traduïts a nombroses llengües : www.marierosemoro.fr.
DATA I HORA: Divendres 18 desembre de 10h a 14h i de 16h a 19h
LLOC: A concretar, subjecte a les mesures de seguretat que ens marqui la normativa.
PREU: 80€
Places limitades, si t’interessa reserva la teva plaça només ha d’omplir el formulari de a continuació.
👉Aquest seminari està previst de manera presencial, amb les mesures de seguretat que ens marqui la normativa. En cas que no sigui possible pel context actual serà online.
Per qualsevol cosa, no dubteu a escriure’ns o trucar-nos.