CO-TERÀPIA SOCIAL

//CO-TERÀPIA SOCIAL
CO-TERÀPIA SOCIAL2019-02-06T09:24:34+00:00

Pràctica Reflexiva per a l’Acció Social

El Projecte Co-teràpia Social es basa en l’aplicació de la teràpia familiar sistèmica en el camp de la intervenció social, tenint en compte que els sistemes amplis (escola/instituts, serveis socials, centres d’assistència primària, etc.) tenen una relació significativa amb les famílies que atenen.

Plantegem una metodologia de treball de co-participació amb la família, els professionals dels serveis i/o altres persones, és a dir amb els sistemes amplis i la comunitat amb la intenció de possibilitar canvis en les relacions que repercuteixin en el desenvolupament de la família.

Potenciem la xarxa social, la integració de les cultures professionals des de l’abordatge sistèmic relacional.

Fem:

  • Sessions amb la família sola: tractant aspectes relacionals en el sí de la família, valorant les dificultant de relació amb els sistemes amplis, potenciant les capacitats, etc.
  • Sessions amb els sistemes amplis (o amb alguns dels sistemes): reflexions entorn la situació dels serveis en relació a l’atenció: el mandat que tenen, dificultats amb segons quins perfils de casos determinats, capacitats, etc.
  • Sessions compartides amb família i amb els sistemes amplis (o alguns d’ells): reelaboració de les relacions, redefinició del problema, etc.
  • Accions comunitàries: treball amb persones i famílies que manifesten problemàtiques semblants i que volen millorar el seu benestar en un sentit ampli.