Formació Teràpia Narrativa

Les persones donem sentit a l'experiència a través de narratives; cada cultura converteix certs relats en dominants en relació a altres que són marginats. Michael White i David Epston, treballadors socials creadors de la teràpia narrativa, es van fer preguntes sobre els discursos dominants i les pràctiques de poder. Aquest model es basa principalment en la filosofia de Michel Foucault, que va estudiar com en la societat occidental es creen i es mantenen uns discursos "oficials" que categoritzen i classifiquen a les persones i determinen què es considera veritable, correcte o adequat. 

La teràpia narrativa es basa en la noció que les realitats es construeixen socialment, a través del llenguatge, i s'organitzen i mantenen a través d'històries o narratives, culturals, familiars i individuals. 

Aquesta formació  ens convida a descobrir aquest model a través de la reflexió teòrica i dinàmiques pràctiques al voltant de les idees fonamentals de la teràpia narrativa, com ara l'absent però implícit, les converses d'externalització i reautoria, el treball amb els efectes del trauma, les cerimònies de definició i les converses de bastida.  Per desenvolupar habilitats per a:Què fem?

 • Introduir-se al desenvolupament de converses narratives com a acció social subversiva a la cultura dominant
 • Mirar a les persones / comunitats des d'una ètica externalitzadora: "la persona no és el problema"
 • Reposicionar a les persones en un relat preferit que els connecti amb l'agència personal i col·lectiva
 • Col·lectivitzar el treball individual
 • Enriquir relats preferits de sabers locals
 • Vincular les persones / comunitats al voltant d'allò que és preuat per a elles, el que valoren, les seves esperances i compromisos
 • Vincular el treball individual, grupal i col·lectiu amb la justícia social
Més Informació

"El problema es el problema, la persona no es el problema" - Michael White


Si desitges més informació, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres via correu electrònic o telèfon

Vols més informació?


  Sed ultrices nisl velit, eu ornare est ullamcorper a. Nunc quis nibh magna. Proin risus erat, fringilla vel purus sit amet, mattis porta enim. Duis fermentum faucibus est, sed vehicula velit sodales vitae.

  Uso de cookies

  Aquest lloc web utilitza cookies perquè tingui la millor experiència d'usuari.Más info

  aceptar